Info

Ontdek deze fantastische vorm van yoga in dé enige Hot Yoga studio van het Noorden!

De temperatuur loopt bij ons namelijk op tot 38 graden. En dat is niet voor niets want door de warmte kunnen de spieren soepeler bewegen. Hot Yoga is fysiek gezien de perfecte combinatie van kracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Yoga beoefent, des te sneller zal je het effect van Yoga zien én voelen. Onze sfeervolle, ruime en trendy studio is smaakvol ingericht, met oog voor detail, om een unieke ervaring te bieden die niet in een andere studio te vinden is. In deze fijne setting is er dan ook ruimte om je hoofd leeg te maken en weer even tot rust komen. De lessen zijn  voor iedereen toegankelijk gemaakt, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Je hoeft niet lenig te zijn, niet sterk te zijn én je hoeft zelfs niet ervaren te zijn. Kom een les volgen om zelf te ervaren wat Yoga in de warmte voor jou kan betekenen. Onze ervaren docenten zorgen voor een warm welkom zodat jij je gelijk op je gemak zult voelen.

De voordelen van Hot Yoga

Kracht en flexibiliteit

Als je regelmatig de asana’s (houdingen) oefent, bouw je spierkracht op. Stramme spieren worden flexibeler, waardoor je lichaam beter in evenwicht is. Door de juiste ademhalingstechniek aan te leren kun je je tijdens de Hot Yoga les beter concentreren. Met Hot Yoga versterk en versoepel je niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Bloedsomloop

Bij de dynamische vorm van Hot Yoga gaat je hartslag omhoog en wordt er meer zuurstofrijk bloed naar al je lichaamsdelen gepompt. Zo bevorder je de bloedsomloop in je gewrichten, bindweefsel en organen. Met de asana’s (houdingen) open je je lichaam en creëer je ruimte, zodat het bloed ook de plaatsen kan bereiken die normaal gesproken stijf en gesloten zijn.

Reiniging (lichaam en geest)

Door geconcentreerd en diep adem te halen verwijder je de oude lucht uit je longen. Je gaat zweten door de warmte van de ruimte én die van je eigen lichaam, waardoor je huid gereinigd wordt. Bovendien verhoogt de warmte je hartslag en wordt je bloedsomloop gestimuleerd.

Vertrouwen

Het oefenen van de Hot Yoga houdingen geeft je een goed gevoel. Wanneer je leert je ademhaling te gebruiken bij een moeilijke of zware pose, kun je die techniek ook toepassen om in het dagelijks leven kalm en beheerst om te gaan met stressvolle situaties.

Controle over je ademhaling

Door je ademhaling af te stemmen op je bewegingen leer je jezelf concentreren. Na verloop van tijd zul je een diepe, regelmatige ademhaling ontwikkelen die je gedurende de hele reeks asana’s (houdingen) volhoudt, hoe zwaar of moeilijk de les ook is. Hot Yoga leert ons dat de ademhaling een instrument is om je gedachten te beheersen en je niet te laten beïnvloeden door de stressvolle momenten die we dagelijks ervaren.

Stressvermindering

De stress die we in ons dagelijks leven ervaren heeft direct effect op ons lichaam: op onze spijsvertering, bloedsomloop, immuunsysteem en emoties. Het is bewezen dat langdurige stress tot ernstige ziekte kan leiden. Wanneer je op regelmatige basis Hot Yoga beoefent, kalmeer je je lichaam en geest, breng je het zenuwstelsel in balans, geef je je immuunsysteem een boost en reinig je het lichaam.