ASHTANGA WORKSHOP

Je bent hier:

ASHTANGA WORKSHOP

ZATERDAG 23 JAN 14.00-17.00

Ashtanga yoga is een steeds populairder wordende yogastijl die in yogastudio’s wereldwijd op dezelfde wijze beoefend wordt. Een reeks van 72 houdingen in de primary series worden op ademhaling (ujayi pranayama) en precieze Sanskrit telling aaneengeregen. Daarbij focust de student op één van de negen focuspunten (dristi) en houdt twee  energiesloten (bandha’s) in de onderbuik aangespannen. Zo ontstaat er een meditatieve flow die de student zelfstandig leert beoefenen in een Mysore Style les; één op één instructie binnen een groep.


PRAKTISCHE INFO

Zaterdag 23 JAN 14.00-17.00 -> deuren openen 20 min voor aanvang.

Early Bird Ticket €35,00 (daarna €39,00) 
incl. Ashtanga yoga asana poster!


WORKSHOP

In deze extra lange workshop neemt Tara Ubachs je mee op een verdiepende reis naar de wortels van de Ashtanga yoga traditie. We duiken terug in de geschiedenis naar het Zuid-Indiase Mysore van begin vorige eeuw om te ontdekken hoe de moderne yogastijlen vanuit de Ashtanga traditie zijn ontstaan en hoe het achtvoudige yogapad van de filosoof Patanjali nauw verweven is met de traditionele Ashtanga practice. Leer het core-concept van de Ashtanga yoga in praktijk brengen. Hoe breng je lichtheid in je lijf, je geest en je centrale zenuwstelsel dmv tristhana; pranayama, bandha en dristi. De basis voor het zweven of vloeiend bewegen in je vinyasa’s. Vervolgens begeleidt Tara je verbaal door de primary series, deels traditioneel in Sanskrit telling afgewisseld met diverse techniekworkshops die je van pas zullen komen in je eigen yoga practice.

TARA UBACHS

Zij is een Ashtangi met Indiase roots, maar geboren en getogen in de Leidse lage landen. Hoewel opgegroeid met veel onderdelen van de yoga, ontdekte ze de yoga asana beoefening pas op latere leeftijd. Geïnspireerd door de kracht die de dagelijkse Ashtanga practice haar brengt, wil ze niets liever dan anderen ook dit cadeau van deze transformerende practice meegeven. Tara is naast yogastudent en yogadocent ook ondernemer en is oprichtster van de eerste Mysore Style Ashtanga yogashala in Arnhem: MYSORE YOGA


MEEDOEN?

Kan alleen via deze link: ASHTANGA YOGA WORKSHOP

Je komt dan in ons PaynPlan systeem terecht. Indien je nog geen account hebt kan je deze gratis aanmaken.

(Niet voor beginners / Neem je eigen yogamat mee) 

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles