CACAO CEREMONIE

Je bent hier:

CACAO CEREMONIE

ZATERDAG 24 April 14.00-16.30

Cacao Ceremonies; een ware beleving...

Want wist je dat deze al duizenden jaren bestaan? Het werd toen al gebruikt voor spirituele en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn in heilige rituelen, waarbij intenties worden vastgesteld en bij het drinken van cacao kunnen negatieve emoties worden vrijgegeven en zijn we meer in staat om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam. 

ALGEMENE INFO:
‘Food of the gods’

Voordat chocolade bestond, werd cacao bereidt als een heilige drank. Cacao komt van de ‘Theobroma Cacao’(officiële naam voor cacaoboom) wat ‘voedsel van de goden’ betekent. Theo betekent god en broma betekent eten. Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren en zijn gebaseerd op Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid Amerika. Dit komt voort uit het idee dat cacao wordt beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen.

‘Cacao brings health and happiness’

Cacao is een van de grootste bronnen van antioxidanten en werkt daardoor ontstekingsremmend. Ook is het rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen op verschillende niveaus. Zowel mentaal, fysiek als spiritueel. Bovendien beïnvloedt het onze hersenen op een positieve manier waardoor we ons gelukkig en blij gaan voelen. Who wants not?

‘Uit je hoofd, in je hart’ 

De ‘sacred ingredients’ van cacao zorgen ervoor dat je kunt verbinden met je hart, je patronen kunt onthullen, je meer zelfliefde kunt ontwikkelen én het geeft je creativiteit een enorme boost! Een bekend effect van pure cacao is dan ook hoe het helpt ‘in de flow’ te komen. Door intuïtief contact te maken met jezelf en moeder aarde, ontstaat er iets magisch! Ben je al nieuwsgierig?

‘Cacao for Ceremony’ 

Wil jij dit eeuwenoude ritueel een keertje meemaken en misschien wel een hele nieuwe ervaring opdoen? Ontdek de vele mooie, bijzondere en krachtige kanten van cacao by yourself tijdens een cacaoceremonie! Ervaar hoe cacao voor jou kan werken en jou kan ondersteunen in je dagelijks leven. Dit op het gebied van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en de liefde voor jezelf. Naast het zetten van persoonlijke intenties en het openen van jouw hart, zullen we ook veel met elkaar delen door middel van een ‘safe space’ circle. 

PROGRAMMA
(Duur: 2,5 uur)
1/ Opening Circle: welkom & bedoeling van ceremonie
2/ Sharing Circle:  verwachtingen deelnemers > intro “reader”
3/ Story Sharing “The story behind cacao” o.a:
- wat is cacao (waar komt het vandaan)
- geschiedenis cacaoceremonies (ontstaan)
-‘ceremonial cacao’ vs. ‘normal’ chocolate (difference)
- health benefits (plant medicine story)

4/ Grounding Meditation 
5/ Intention Setting & Drinking Cacao 
6/ Breathing Exercise: Balancing Yin-Yang
7/ Heartwarming Yin Yoga Practice 
8/ Closing Meditation 
9/ Savasana 
10/ Closing Circle 

WORKSHOP INCLUDES:

Ceremonial Grade Cacao: Tijdens de workshop wordt er gebruik gemaakt van ‘ceremoniële cacao’. Dit betekent cacao van hoge kwaliteit welke met grote zorg en intentie geteeld, behandeld en verwerkt is. Ceremoniële cacao beschikt nog over alle puurheid en voedingsstoffen in tegenstelling tot ‘normale’ chocolade waarbij door bewerking en industrie veel van de heilzame stoffen verloren gaan. 

Healthy bites: Na de Closing Circle zullen we de ceremonie gezamenlijk afsluiten onder het genot van gedroogd fruit & noten.

Personal reader & pen: Zodat jij tijdens de workshop al jouw ingevingen en ervaringen op kunt schrijven en daardoor (later) altijd nog even terug kunt gaan naar het moment van de ceremonie.

LOTS OF LOVE AND SMILES & a little reminder 

 

AANDACHTSPUNTEN: 

- Neem je eigen Yogamat én (fijnste!) mok mee (200 ml) voor de cacaodrank. ’Happiness is.. pure cacao from your own cup.

- Drink genoeg water: Cacao is licht uitdrogend en kan daardoor tot lichte hoofdpijn leiden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om voldoende water te drinken tijdens de ceremonie (dit staat voor je klaar!) Hiermee ondersteun je je lichaam om de nodige afvalstoffen goed af te kunnen voeren. 

- Contra-indicaties cacao/deelname workshop: Gebruik SSRI’s (antidepressiva) Dit kan (heftige) hoofdpijn veroorzaken. Hartaandoeningen (door verwijden van vaten kan men last krijgen van hartkloppingen) 

- Good to know: 2-3 uren voor de workshop geen cafeïne houdende dranken meer nemen en wanneer je toch nog iets wilt eten van te voren, houd het bij een lichte maaltijd. Dit om te zorgen dat de cacao het beste door het lichaam kan worden opgenomen.

PRIJS: 
Voor deze ceremonie vragen we een bijdrage van €37,50

OPGEVEN:
Je kan jezelf alleen opgeven via de link: CACAO CEREMONIE

Je komt dan in ons PaynPlan systeem terecht. Indien je nog geen account hebt kan je deze gratis aanmaken.

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles