CACAO CEREMONIE

Je bent hier:

CACAO CEREMONIE

ZATERDAG 12 SEPT  | 09.30 - 12.00

‘Cacao for Ceremony’
Voor het allereerst in Leeuwarden en misschien wil jij dit eeuwenoude ritueel een keertje meemaken en wellicht wel een hele nieuwe ervaring opdoen? Ontdek de vele mooie, bijzondere en krachtige kanten van cacao by yourself tijdens een cacaoceremonie! Ervaar hoe cacao voor jou kan werken en jou kan ondersteunen in je dagelijks leven. Dit op het gebied van gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en de liefde voor jezelf. Naast het zetten van persoonlijke intenties en het openen van jouw hart, zullen we ook veel met elkaar delen door middel van een ‘safe space’ circle.ALGEMENE INFO


‘Food of the gods’
Voordat chocolade bestond, werd cacao bereidt als een heilige drank. Cacao komt van de ‘Theobroma Cacao’(officiële naam voor cacaoboom) wat ‘voedsel van de goden’ betekent. Theo betekent god en broma betekent eten. Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren en zijn gebaseerd op Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid Amerika. Dit komt voort uit het idee dat cacao wordt beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen.

‘Cacao brings health and happiness’
Cacao is een van de grootste bronnen van antioxidanten en werkt daardoor ontstekingsremmend. Ook is het rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen op verschillende niveaus. Zowel mentaal, fysiek als spiritueel. Bovendien beïnvloedt het onze hersenen op een positieve manier waardoor we ons gelukkig en blij gaan voelen. Who wants not?

‘Uit je hoofd, in je hart’
De ‘sacred ingredients’ van cacao zorgen ervoor dat je kunt verbinden met je hart, je patronen kunt onthullen, je meer zelfliefde kunt ontwikkelen én het geeft je creativiteit een enorme boost! Een bekend effect van pure cacao is dan ook hoe het helpt ‘in de flow’ te komen. Door intuïtief contact te maken met jezelf en moeder aarde, ontstaan er iets magisch! Ben je al nieuwsgierig?


CEREMONIE INFO


⋒ Opening Circle
⋒ Sharing Circle
⋒ Story Sharing “The story behind cacao”
⋒ Grounding meditation
⋒ Drinking cacao
⋒ Breathing exercise - Nadi Shodhana (balancing yin/yang)
⋒ Yoga(dance) practice / Heartopening Flow
⋒ Closing meditation
⋒ Savasana
⋒ Closing Circle

!! Tijdens de workshop wordt er gebruik gemaakt van ‘ceremoniële cacao’. Dit betekent cacao van hoge kwaliteit welke met grote zorg en intentie geteeld, behandeld en verwerkt is. Ceremoniële cacao beschikt nog over alle puurheid en voedingsstoffen in tegenstelling tot ‘normale’ chocolade waarbij door bewerking en industrie veel van de heilzame stoffen verloren gaan.


MEEDOEN


Kan alleen door jezelf aan te melden via deze link:

https://www.paynplan.nl/booking/p/22558


Early Bird €27,50 (geldig tot 31 juli)
Regular €35,- (na 31 juli)
 


OVERIGE INFO


⋒ Papier & pen: vergeet deze niet mee te nemen zodat jij tijdens de workshop al jouw ingevingen en ervaringen op kunt schrijven en daardoor (later) altijd nog even terug kunt gaan naar het moment van de ceremonie.
⋒ Lot's of love and smiles
⋒ Neem je eigen yogamat én fijnste mok mee (200 ml) voor de cacaodrank. ’Happiness is.. pure cacao from your own cup'
⋒ Drink genoeg water: Cacao is licht uitdrogend en kan daardoor tot lichte hoofdpijn leiden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om voldoende water te drinken tijdens de ceremonie. Hiermee ondersteun je je lichaam om de nodige afvalstoffen goed af te kunnen voeren.
⋒ Contra-indicaties cacao/deelname workshop: Gebruik van SSRI’s (antidepressiva) kan (heftige) hoofdpijn veroorzaken of bij evt. hartaandoeningen kan men last krijgen van hartkloppingen (door verwijden van vaten)
⋒ Good to know: 2-3 uren voor de workshop geen cafeïne houdende dranken en evt een lichte maaltijd wanneer je toch nog iets wilt eten van te voren. Niet tot licht eten zorgt er namelijk voor dat de cacao het beste door het lichaam kan worden opgenomen.

Voor vragen neem gerust contact met ons op via:
info@pureyogastudio.nl

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles