Workshop Ashtanga Vinyasa

Je bent hier:

Workshop Ashtanga Vinyasa

Ashtanga yoga is werken, bewegen en opletten. Het is een uitdagende, energieke en dynamische yogavorm welke het meest geschikt is voor de yogi mét yoga ervaring, maar tijdens deze workshop maken we het beschikbaar voor ALL LEVELS! (je dient wel minimaal 10 yang / flow lessen gevolgd te hebben om te kunnen deelnemen)

ZATERDAG 23 NOVEMBER // 10:00 - 12:30 // €20,- p.p.

99% praktijk en 1% theorie, aldus Sri Pattabhi Jois (grondlegger van de Ashtanga Yoga)
Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd.

Maar wat is Ashtanga yoga?

Ashtanga betekent letterlijk acht ledematen. Het verwijst naar de acht ‘takken’ die binnen yoga worden onderscheiden. Iedere tak heeft een eigen thema. Zo is er een over ademhaling, een over het naar binnen richten van de aandacht en zijn er diverse gewijd aan regels van sociaal gedrag. Het zijn geen opeenvolgende stadia, maar verschillende ingangen om tot een breder en dieper bewustzijn te komen. De asana’s (houdingen) worden als een uitdrukking gezien van het samengaan van lichaam en geest. Waarmee je werkt aan volmaking van je totale bewustzijn. Zintuiglijke, psychologische, morele en sociale doelstellingen vloeien erin samen. Symbool hiervoor is de vinyasa. Dit woord uit het Sanskriet is ongeveer te vertalen met ‘flow’. Ashtanga vinyasa vloeit, stroomt en ademt. Elke houding wordt op een vaste manier ingezet, volgehouden en afgesloten. 

Workshop Ashtanga Vinyasa

Tijdens de Ashtanga Vinyasa led-workshop (geleide workshop) zal er ook extra aandacht zijn voor assists en hands-on adjustments in de houdingen van deze Primary Series. Want er zijn deze workshop maar liefst 2 docentes aanwezig! 

Malou zal uitleg geven over Ashtanga Yoga, ze leidt je door deze workshop samen met Brenda waarbij ze hands-on adjustments bieden in alle staande, zittende, liggende houdingen en inversions. Beide docentes zijn Ashtanga Vinyasa geschoold en helpen je tijdens deze workshop veilig in en uit de houdingen. (Het fijne hieraan is dat jij komt te weten hoe jij in een houding staat en wat voor jouw lichaam het beste is!)

We beoefenen tijdens deze workshop de 2-urige Primary Series. Dit is de gehele 1e vaste serie aan houdingen uit de volledige Ashtanga Vinyasa Practice, waarbij zowel staande, zittende, liggende houdingen én inversions voorbij komen. 

Daarna kun je genieten van een welverdiende lange Savasana met een fijne korte hoofdmassage! Na afloop is er thee en natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden?

Via de link hieronder kan je jouw plekje reserveren.(je dient wel minimaal 10 yang / flow lessen gevolgd te hebben om te kunnen deelnemen) Mocht je vragen hebben kan je contact met ons opnemen via: info@pureyogastudio.nl

 

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles