Lessen

Bij Pure Yoga Studio bieden we zoveel meer aan dan alleen Hot Yoga…

HOT YOGA 38º

“Our signature Hot Yoga class”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Ervaar yoga als nooit tevoren! Elke week wisselen we onze Hot Yoga lessen af met een dynamische yogastijl (Hatha / Vinyasa / Power yoga) waarbij we de ruimte op een verantwoorde en veilige manier tot 38 graden verwarmen. Je vloeit dan van de ene pose in de andere via zonnegroeten, staande houdingen, grond en balans oefeningen. Je oefent iedere houding voor spiegels en leert op die manier de juiste alignment. Kortom elke week weer een hele andere uitdagende ervaring voor je lichaam & geest!

WARM FLOW 30º

“Sweat, Flow & Glow”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Deze warme is een rustigere variant van de intensievere Hot Yoga 38º les. In de Warm Flow les volgen de houdingen elkaar langzamer achter elkaar op en worden de houdingen over het algemeen langer vast gehouden. Daardoor is er aandacht voor detail in elke houding.

Zeer geschikte les als je nog maar net begint met (hot) yoga!

WARM POWER 30º

“Connecting the mind, body and soul”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Dit is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. De dynamische oefeningen vragen aandacht en inspanning. Vinyasa yoga is een aanrader voor als je een fysieke uitdaging zoekt. Deze vorm van yoga kan goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en zelfvertrouwen. Ademhalingsoefeningen spelen bij Vinyasa yoga een grote rol.

WARM YOGILATES 30º

“Core Stability”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Wil je een sterk en soepel lichaam zonder het te zwaar te belasten? Yogilates is een mix van Yoga én Pilates waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Yogilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Yogilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid.

YIN YOGA

“Let your body do the talking”

Geschikt voor:
Alle niveau's

(non heated) Yin Yoga is een heerlijke tegenhanger van onze actieve Hot Yoga lessen én van het snelle met talloze prikkels gepaarde gaande westerse leven. In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, je neemt de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. In Yin Yoga worden poses langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De meeste houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd.  Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Je neemt echt even de tijd voor jezelf.

EASY FLOW

``conscious movement``

Geschikt voor:
Alle niveau's

(non heated) Karakteristiek voor Easy Flow is de nuchtere, krachtige en vrijere benadering van de houdingen. Let op de les is “easy to follow” maar daarom niet minder krachtig! De les is een afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en uitdagend tegelijk omdat jijzelf kan kiezen wat voor jou goed voelt op dat moment. 

In de les worden statische en dynamische houdingen afgewisseld waardoor een natuurlijke flow ontstaat welke word ondersteund door je ademhaling. De les is bedoeld als rustpunt in een drukke wereld. Deze les is geschikt voor all levels.