Ashtanga Led

Je bent hier:

Ashtanga Led

“Repetition is key”

Ashtanga beoefenen we het liefst vroeg in de ochtend e/o einde middag vanwege de lege maag. (Dus nog voor de maaltijd!) Juist niet te laat op in de avond omdat Ashtanga activeert en je mogelijk de slaap niet kunt vatten.  

We starten én eindigen de les met Chanten en tijdens het beoefenen van de Asthanga (primary 'standing' series) doorlopen we elke week bijna dezelfde serie aan houdingen. 5 zonnegroeten A, 5 zonnegroeten B. Alle staande houdingen uit de Primary Standing Serie en sluiten af met een paar zittende houdingen en omgekeerde houdingen. Deze houden we allemaal 5 ademhalingen vast, zodat jij de tijd hebt om de houding je eigen te maken, te doorvoelen en te verdiepen. Omdat de les zich elke week herhaalt zal de sequence snel vertrouwd voelen, en merk je wat de houdingen voor jou doen. 

Volgens Krishnamacharya (vader van de moderne yoga / architect van Vinyasa) beginnen we in Ashtanga met rechts zodat de lever kan zuiveren. Een dominantie van de rechterzijde activeert het zon-aspect van ons lichaam en als gevolg daarvan genereren we warmte, zweten we en treedt er een ontgifting op. De lever slaat bloed op. Dus als we rechts beginnen, stroomt er nieuw, vers bloed in de lever. (Je lever is een belangrijk orgaan voor je algehele gezondheid en gesteldheid) 

Ashtanga is daarom ook een dynamische yogastijl waarbij de ‘Uijaj’ ademhaling centraal staat. “The movement follows the breath” Door middel van de ademhaling i.c.m. het aanwakkeren van onze dominante rechterzijde zorgt dit ervoor dat we dat vuurtje in onszelf blijven aanwakkeren en kunnen gebruiken tijdens deze dynamische yogapractice. 

Onze studio-eigenaresse en yogadocente Joyce zorgt ervoor dat jij de houdingen veilig uitvoert, ze geeft niet alleen een technische les met hands-on aanpassingen maar ook zodanig de uitleg dat de houdingen gaan passen op een manier die bij jouw lichaam goed voelen, want ook hierin volgen we de leringen uit de principes van Krishnamacharya oftewel ‘Leer wat passend is voor een individu' en dat maakt gelijk ook dat deze les geschikt is voor all levels! 

(1x per maand wordt de Ashtanga Primary Standing Series 60 min les ook op zaterdagen geven 08:30-09:30) 

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles