Critical Alignment Yoga

Je bent hier:

Critical Alignment Yoga

Intensiteit: 1 

Critical Alignment Yoga is een praktische en heldere vorm van yoga waarbij de lessen worden opgebouwd rond een thema: onderrug, bovenrug, achteroverbuigen, vooroverbuigen, core-stabiliteit etc. Bewegen vanuit ontspanning staat centraal, van daaruit kan er kracht en coördinatie opgebouwd worden. De adem is hierbij één van de belangrijkste hulpmiddelen.
We maken verschil tussen bewegingsspieren en houdingsspieren. De bewegingsspieren liggen aan de oppervlakte en zijn gevoelig voor het vasthouden van spanning als gevolg van stress of door een niet natuurlijke houding. Ze staan onder invloed van de wil en wilskracht.

Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen (o.a. rubberen strip, vilten mat, krukje en yoga riem).

De wervelkolom staat centraal. Wanneer deze soepel is, kan beweging goed plaats vinden en ga je je fysiek én mentaal beter voelen. Tegelijkertijd bouw je kracht op in de dieperliggende houdingsspieren om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen. Er is geen yoga ervaring vereist.

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles