Ashtanga Yoga Cursus NL

Je bent hier:

Ashtanga Yoga Cursus NL

Weekend Verdiepings Retreat 10/11/12 FEB '23

 

Dompel je een heel weekend onder in de wereld van Ashtanga Yoga met internationale gastdocent en Ashtangi Tara Ubachs uit Bonaire. Tijdens dit weekend neemt Tara je mee op een reis langs de historie, achtergrond, techniek en methodiek van Ashtanga en de moderne yoga. Een weekend gevuld met Ashtanga lessen, lezingen en workshops om je Ashtanga practice te verdiepen of juist goed gefundeerd te beginnen. Naast de verbaal begeleide lessen (led classes) komt ook de methodiek van de traditionele Mysore style vorm van yoga beoefenen aan bod; het nut van het zelfstandig oefenen op eigen adem, met focus in stilte begeleid door hands-on adjustments en voor yogadocenten hoe die te geven. Er wordt aandacht besteed aan de yogafilosofie achter dit systeem en het Chanten van oa de opening en closing mantra’s met juiste Sanskrit uitspraak. Een ‘one of a kind' experience met een gepassioneerde Ashtanga docente met Indiase roots.


VOOR WIE?
De cursus is geschikt voor zowel de beginnende yogi, die gedoseerd een start wil maken met een dagelijkse yoga routine, als ook voor de gevorderde Ashtangi die honger heeft om het
systeem verder te onderzoeken. Yogadocenten zijn welkom en kunnen 12 uren van deze cursus als Continuing Education uren schrijven als bijscholing voor behoud van hun licentie bij Yoga Alliance.


HET PROGRAMMA
Vrijdag 10 februari 19:00-21:00
Workshop: Ashtanga Tristana Method
Ashtanga is geen Ashtanga zonder het gebruik van de mula and uddhyana bandha’s (energiesloten rond de core) in combinatie met de ujjayi breathing of ocean breathing techniek en de 9 dristi (focuspunten). Vaak wordt dit vluchtig uitgelegd, waarna de student is overgeleverd aan een ellenlang proces. Tara leert je stap voor stap de methode toe te passen waar je ook bent in de serie. Beginners krijgen de basis van een Ashtanga Self-Practice mee. Je leert tevens de Ashtanga opening en closing mantra’s met correcte Sanskrit uitspraak chanten. Een welkome herhaling van de basis voor iedere gevorderde Ashtangi.


Zaterdag 11 februari 8:00-9:30
Les: Ashtanga Primary series
Een verbaal begeleide les van de primary series, waarbij er tijdens de cues aandacht wordt besteed aan de alignment. Er worden modificaties voor beginners aangeboden in de complexere poses.
Zaterdag 10:30-12:30
Lecture and Q&A: Ashtanga History and Yoga philosophy
Een ontdekkingsreis langs de geboorte van de Ashtanga Yoga en hoe de Yoga Sutra’s van Patanjali als leidraad voor de practice dienen. Leer over de invloed van enkele grote namen in de Ashtanga wereld, de ontwikkeling van de practice vandaag de dag en de daarbij behorende ethiek.

Lunch
Zaterdag 14:00-16:30
Workshop: Alignment and adjustment techniques
In deze workshop gaan we in op een aantal meest gebruikte hands-on adjustment technieken in de primary series en de alignment in de fundamental poses. Een must voor elke yoga teacher om te leren je student veilig in bepaalde poses te brengen en een verademing/traktatie voor de yoga student om dit 1 op 1 te ervaren of leren toe te passen.

Zondag 12 februari 9:00-10:30
Les: Ashtanga Primary Led Sanskrit counted
Een traditioneel verbaal begeleide les, waarbij de primary series in Sanskrit wordt geteld.

Zondag 11:00-12:30
Workshop: Pranayama & Meditation
In deze workshop verkennen we ons adem mechanisme en hoe we door middel van oeroude Indiase pranayama of breathwork technieken onze adem kunnen beheersen en controleren. Je
krijgt krachtige tools aangereikt om je gezondheid op meerdere vlakken te leren verbeteren en je concentratie te vergroten.

Lunch
Zondag 14:00-16:00
Guided Self-practice: Mysore Style Ashtanga
Ervaar de Ashtanga guided Self-practice onder de helende handen van Tara. Beginners krijgen voldoende één op één instructie om een basis practice op te bouwen. De gevorderde Ashtangi gaat zelfstandig door de series, waarbij Tara klaar staat om je in je struggle poses vakkundig te assisteren.

JOUW INVESTERING
Full weekend cursus EUR 299, inclusief 9% btw en:

-Uitgebreide lunch op zaterdag en zondag & onbeperkt thee / water + healthy snacks in de kleine pauzes.
-Ashtanga Yoga Primary Series Reference Card
-12 Yoga Alliance CE Credits (certificaat voor Yoga Docenten)


DE DOCENT
Tara Ubachs (50) is een Experienced Registered Yoga Teacher (E-RYT 500 en YACEP) geregistreerd bij Yoga Alliance. Geboren in Leiden, maar met Indiase roots en een grootvader die Vedisch pandit was, is ze al vroeg in aanraking gekomen met de verschillende takken van de yoga; mantra chanten, medidatie, pranayama, Pooja’s (vuur ceremonies) assisteren en
voorlezen van vedische Sanskrit teksten. Pas op latere leeftijd, 39, ontdekte zij de yoga Asana, fysieke yoga. Na vijf jaar intensief Bikram yoga te hebben beoefend, inclusief deelname aan de nationale championships in 2015 en 2016, die meer als yoga demonstratie fungeerden, werd zij meer getrokken naar haar roots. In

Ashtanga Yoga kwamen alle aspecten waar zij al vroeg aan bloot was gesteld samen. Ze volgde een intensieve yoga teacher training in Rishikesh, India bij Yogi Kamal Singh, wereldbekend om zijn unieke hands-on adjustment technieken. En vervolgde dit met een Pranayama Teacher Training (50hr) bij Sunil Sharma. In Arnhem zette zij een Mysore yoga community op, waarvan de harde kern nog steeds dagelijks samen oefent. Tijdens Covid sloot zij de studio definitief en emigreerde naar Bonaire, waar ze wederom haar roeping volgde en een Mysore Ashtanga community startte in Bindu Healing Centre, dat ze samen met haar businesspartner oprichtte. Tara oefent daar waar mogelijk met haar teachers* die direct door Pattabhi Jois en/of zijn kleinzoon Sharath Jois zijn geautoriseerd of gecertificeerd en zoekt hen in het buitenland op voor intensives.
*)Petri Raisanen, Kristina Karitinou, Heather Serna en Laruga Glaser.

 

OPGEVEN

Wil je meedoen? Opgeven voor deze Ashtanga Yoga Cursus kan via info@pureyogastudio.nl o.v.v. Ashtanga Yoga Cursus

Bekijk ons lesrooster of boek een proefles